Aandacht van media voor iPad-verplichting

Eerder berichtten we over de brief die we schreven naar de school in Denekamp waar ouders verplicht een iPad aan moeten schaffen voor hun kinderen. Die verplichting mag niet. Het onderwijs mag niet afhankelijk gesteld worden van een bijdrage. Als een school overgaat op digitaal werken en daarbij ook het platform (en de eisen) bepaalt moeten ze zelf zorgen voor het verstrekken van die middelen.

Inmiddels is dit ook onder de aandacht van de media gekomen. Een journalist van een consumentenprogramma heeft contact gezocht en een programma-onderdeel is in voorbereiding. Voor de opnames (in Twente) zoeken ze ouders die hierover willen vertellen. Contact opnemen kan via ons vertelformulier. We zullen u dan doorsturen naar de journalist.

Het gaat Ouders&OnderwijsTwente er vooral om dat de zaken moeten gebeuren zoals het hoort. De wijze waarop scholen druk zetten op de prille relatie met nieuwe ouders is volgens ons verkeerd. Ouders zullen niet gemakkelijk hun beklag doen. Ze gaan die prille relatie niet gemakkelijk onder druk zetten. Vandaar dat we daar als Ouders&OnderwijsTwente graag het voortouw in nemen.

De school heeft nog niet weer gereageerd op op onze berichten.