Vragen over iPad-aanschaf Denekamp

Naar aanleiding van vragen over het verplicht aanschaffen van een iPad op de middelbare school in Denekamp schreven we een brief aan de school. Uiteraard deden we eerst onderzoek naar of dit nu wel of niet verplicht is.

De regels over ouderbijdrages zijn duidelijk: ze zijn altijd vrijwillig, al kan het soms wel consequenties hebben. Meer daarover is te vinden bij Ouders & Onderwijs

In Denekamp ervaarden de ouders de aanschaf van een iPad als een verplichting. Hun kind moest een iPad aanschaffen omdat dit voor deelname op school noodzakelijk was. Daarmee gaat de school buiten zijn boekje: ze moeten aangeven dat de bijdrage vrijwillig is en daarnaast altijd een gratis alternatief aangeven. Dat was niet afdoende gebeurd.

Onze brief leidde tot een reactie. De directeur van de school gaf aan welke gratis alternatieven er zijn. Zo blijkt het voor de kinderen in Denekamp gewoon mogelijk om een iPad  van school te gebruiken. Deze mag niet mee naar huis, maar ook thuis is met de digitale leermiddelen op ieder platform te werken. Daarnaast heeft Denekamp ook nog gewoon een boekenverstrekking.

De communicatie daarover was ons inziens echt onder de maat, wat tot een reactie op het antwoord heeft geleid. We zullen ouders gaan aangeven dat er gratis alternatieven zijn en dat ze de dure iPad dus niet persé mee naar school hoeven te geven. We zullen met de school in gesprek blijven om de communicatievoorziening rond het gebruik van de iPad te verbeteren.

Mocht u andere scholen kennen waar hetzelfde speelt: vertel het ons via ons vertelformulier.

Een gedachte over “Vragen over iPad-aanschaf Denekamp”

Reacties zijn gesloten.